dijous, 11 d’abril del 2013

MÉS I MÉS INDIS

En Mat ens porta un maqueta de tipis indis que ha fet amb la seva mare. - Podem veure com es lliguen els pals, com hi posen la pell d'animals al damunt i com la podien pintar. En Guiu ens recorda que hi fan sanefes triangulars.
- També hi ha un tòtem, perquè cada poblat tenia el seu.
- Dins de cada tipi hi vivia tota una família: avis, pares, fills...
- I ens recorda que hi ha diferents tribus: comanches, cheyennes, peus negres...

 L'Eloi ens porta una "corona" d'indi amb plomes de coloms. La seva germana va anar a unes colònies índies i en té una de semblant. En Guiu ens diu que els indis que tenen la corona amb més plomes són els grans jefes indis. També ens porta un conte: "Avui sóc una peus negres" Ed. Beascoa. La Bubú quan fa la migdiada somia que es converteix en una índia. Des del seu tipi veu senyals de fum d'una tribu enemiga: els xiwokees. Ella sola haurà de salvar el poblat dels peus negres de l'atac d'aquests terribles indis.




L'Àlex, de la classe dels dracs, s'ha assebentat que estem fent el projecte dels indis i ha vingut a ensenyar-nos que a casa seva li agrada molt jugar amb un indi. Veiem que té els cabells molt llargs, recollits en trenes, que porta collarets de colors i un escut rodó per protegir-se.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada